Takaisin

Elovena ja WWF suojelevat yhdessä suomalaista luontoa

Elovena ja WWF suojelevat yhdessä suomalaista luontoa

4.9.2017

Luomupuurolla kerätään varoja WWF:n työhön vuoden ajan

Suomalaisen luonnon monimuotoisuus saa uuden tukijan, kun Elovenan ja WWF:n vuoden kestävä yhteistyö alkaa. Jokaisella Elovena-luomutuotteella kartutetaan keräystä 10 sentillä. Kaupan hyllyssä pakkaukset tunnistaa Panda-yhteistyömerkistä. Kerätyillä varoilla tuetaan WWF:n työtä esimerkiksi vieraslajien torjumiseksi ja uhanalaisten perinneympäristöjen kunnostamiseksi.

– Luonnon monimuotoisuus ja puhtaus ovat kotimaiselle ruoantuotannolle elintärkeitä asioita. Suomalaiseen perinnemaisemaan kuuluvat yhtä lailla metsät, vesistöt ja viljapellot. Haluamme olla mukana tukemassa WWF:n arvokasta työtä. Siksi lahjoitamme vuoden ajan jokaisesta myydystä Elovena-luomutuotteesta 10 senttiä suomalaisen luonnon monimuotoisuuden suojelutyöhön, kommentoi Raision Terveelliset elintarvikkeet -yksikön strategia- ja brändijohtaja Mika Kukkurainen.

Kampanjassa mukana olevat tuotteet ovat Elovena Luomu Annospikapuuro ja Elovena Luomukaurahiutale, jotka molemmat on valmistettu luonnonmukaisesti viljellystä täysjyväkaurasta. Yhteistyöstä kertova Panda-yhteistyömerkki on painettu pakkauksiin.

(Tiedote jatkuu kuvan jälkeen)

Elovena luomupuuro

Kaura on ympäristöystävällinen viljelykasvi, sillä se ei tarvitse juurikaan lannoitteita. Se menestyy hyvin Suomen karuissa olosuhteissa, sillä kaura pitää viileästä, valoisasta ja sateisesta kesästä. Kauran hiilijalanjälki on myös varsin alhainen ruoantuotannon mittapuussa, joten kaurapuuron ilmastovaikutus on vähäinen. Lisäksi kaura sitoo tehokkaasti typpeä pelloilta, jolloin typen huuhtoutuminen vesistöihin vähenee.

– Yhteistyö Elovenan kanssa on ollut haaveenani jo pitkään, koska suomalainen luonto on meille molemmille tärkeä, kertoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

– Kampanjaan kuuluvat Elovena-luomutuotteet sopivat erinomaisesti yhteen WWF:n tavoitteiden kanssa. Tämä kampanja on myös kuluttajalle helppo tapa osallistua suojelutyömme tukemiseen, Rohweder jatkaa.

(Tiedote jatkuu kuvan jälkeen)

Elovena kaurapelto

Miten autan suomalaista luontoa valitsemalla Elovena-luomupuuroa?

WWF edistää suomalaisen luonnon monimuotoisuutta monella tavoin. Esimerkiksi haitallisten vieraskasvilajien torjuminen on tärkeää, sillä ne vievät tilaa luontaisesti esiintyviltä lajeilta. Kun luontainen kasvilajisto häviää tai taantuu, katoavat niistä riippuvaiset selkärangattomat, kuten perhoset, kovakuoriaiset ja pistiäiset. Vieraslajeja poistetaan muun muassa WWF:n järjestämillä talkooleireillä.

Merkittävässä asemassa on lisäksi WWF:n työ metsänomistajien ja metsäyritysten kanssa, jolla pyritään edistämään talousmetsien ekologisesti kestävää käyttöä. Esimerkiksi viime vuonna valmistunut WWF:n Metsänhoito-opas tarjoaa keinoja, joiden avulla taloudellinen tuotto ja luonnon monimuotoisuus voidaan sovittaa yhteen metsänhoidossa.

Lisätietoja:

Elovena / Raisio-konserni
Mika Kukkurainen, Terveelliset elintarvikkeet -yksikön strategia- ja brändijohtaja
puh. 050 572 3817, mika.kukkurainen@raisio.com
www.elovena.fi

WWF Suomi
Maiju Sirviö, asiantuntija, yritysyhteistyö
Puh. 040 350 6441, maiju.sirvio@wwf.fi
www.wwf.fi

Raisio-konserni
Raisio on kansainvälinen kasvipohjaisen ravinnon erityisosaaja. Raision toiminnot on jaettu kahteen yksikköön: Brändit ja Raisioagro. Raision tunnettuja brändejä ovat muun muassa Elovena, Benecol, Sunnuntai, Provena ja Nalle. Konsernin päämarkkina-alueet ovat Suomi, Iso-Britannia, Tšekki, Venäjä ja Puola. Kolesterolia alentavien Benecol-tuotteiden markkinat ovat maailmanlaajuiset. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli 436,3 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liiketulos 50,7 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 1400 henkilöä. Lisätietoja: www.raisio.com ja www.elovena.fi

WWF Suomi
WWF on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista riippumattomista luonnonsuojelujärjestöistä. WWF:n maailmanlaajuisessa verkostossa on aktiivista toimintaa yli 100 maassa ja yli 5 miljoonaa tukijaa. WWF:n tehtävä on pysäyttää luonnon köyhtyminen ja rakentaa tulevaisuus, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa. WWF toimii kaikilla luonnonsuojelun osa-alueilla. http://wwf.fi