Takaisin

Haastattelussa: Saara

Haastattelussa: Saara

4.9.2017

Ihana Saara Sihvonen oli tutustumassa yli 90-vuotiaan Elovenan taustoihin Raision tehtaallamme. Vierailupäivä huipentui ainutlaatuiselle kaurapellolle, josta Elovena kauratuotteiden matka alkaa. "En ole ikinä laittanut kumppareita niin innokkaasti jalkaan ja lähtenyt keskelle peltoa hyppimään, ihanaa!”
Saimme tilaisuuden tehdä Saarasta myös haastattelun vierailupäivän aikana.

Miten kesäsi on mennyt?
Kesä on sujunut todella kiireisissä merkeissä. Sain olla mökillä 10 päivää, se oli ihanaa! Luonnonhelmassa mieli lepää. Isojen kaupunkien jälkeen se on paikka, jossa ehdottomasti rentoutuu parhaiten.

Mitä harrastat?
Harrastan koiria aina kun on aikaa. Käyn New Yorkissa ulkoiluttamassa kodittomia koiria. Sitä haluaisin tehdä vielä enemmän jos olisi vain aikaa paljon enemmän. Tykkään myös sisustaa ja laittaa ruokaa, koti on minulle todella tärkeä paikka.

Miltä päiväsi tavallisesti näyttää? Kuvaile päivääsi!
Päivät ovat todella erilaisia. On päiviä, jotka aloitan aamulla aikaisin castingeillä, joissa uudet tai potentiaaliset asiakkaat haluavat tavata minut ennen bookaamista. Castingejä voi olla kahdesta kymmeneen päivässä riippuen sesongista. Toisina päivinä voi olla taas kuvauspäiviä, jotka alkavat aikaisin aamulla ja loppuvat myöhään illalla. Muotinäytöspäivinä, esimerkiksi muotiviikoilla, voi olla pari näytöstä päivässä. Silloin istutaan kolme tuntia ennen näytöstä meikissä ja tekemässä backstage-juttuja ja näytöksen päätyttyä kiiruhdetaan taas seuraavaan näytökseen. Vapaapäiviin kuuluu joogaa, ystäviä ja koiria.

Lempiaamupalasi?
Elovena luomukaurapuuro! Raejuusto sopii loistavasti puuroon, samoin hunaja ja marjat.

Mikä on taito, jonka haluaisit osata?
Haluaisin kokeilla laitesukellusta!

(juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Saara Sihvonen Elovena-pellolla

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?
Suurin haaveeni on perustaa koirafarmi tai koirahotelli. Tuotantopuoli on kiinnostanut minua myös aina todella paljon. Muotitapahtumien ja muotinäytösten tuottaminen on todella kiinnostavaa. Joskus olisi myös hieno asettua yhteen paikkaan pidemmäksi aikaa.

Mikä toi alkusysäyksen lähteä kisaamaan Huippumalli haussa -ohjelmaan? Kehittyikö idea päässäsi vai ehdottiko joku että osallistuisit kisaan?
Perhe ja ystävät kehottivat osallistumaan, mutten ollut itse vielä edes ajatellut asiaa. Kului pari vuotta, olin lukiossa ja kiinnostuin asiasta uudestaan. Perhe ja ystävät johdattelivat hakemaan kisaan, mutta tein päätöksen kuitenkin itse.

Kuka on mielenkiintoisin ihminen, jonka olet tavannut?
Vahvasti mieleeni ovat jääneet ihmiset, jotka ovat muodin saralla isoja tekijöitä ja jotka pystyvät vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin ja ongelmiin muodin kautta. Näistä yksi on Stella McCartney. Hänen tilaisuuksissaan on aina ollut eläinten oikeudet esillä. Hän on myös ihana ja mielenkiintoinen ihminen.

Onko sinulla Helsingissä jokin lempipaikka, josta moni ei tiedä?
Korkeavuorenkatu ja kaikki Punavuoren kadut ovat niin kauniita. Oma kotini Helsingissä on kuitenkin lempipaikkani. Siellä on yksi todella kaunis yksityiskohta. Naapuritalon pinkki seinä heijastuu omaan kotiini pinkkinä valona, se on aivan maaginen efekti.

Miten Elovena-yhteistyö on mielestäsi sujunut?
Todella hienosti ja yhteistyö on ollut mahtava juttu. Yhteistyöstä tekee helpon sen, että pidän oikeasti tuotteista. Vanhemmat ja ystävät ovat antaneet myös hyvää palautetta, että tämä yhteistyö on ihan minun juttuni.

Mitä ilman et voisi elää?
Rakkaita ja kaurapuuroa

Mikä elämässäsi on parasta tällä hetkellä?
Parasta on ehdottomasti se, että saan tehdä juuri sitä mitä olen halunnut tehdä siitä lähtien, kun Huippumalli haussa päättyi. Olen tajunnut, miten paljon tykkään ilmaista itseäni ja esiintyä. Ja että voin tienata elantoni sillä. Iso tukiverkosto auttaa myös jaksamaan. Nämä kaksi ovat suurinta onnentuojaa tällä hetkellä.