Takaisin

Elovena-haastattelussa: K-kauppias Kari ja Mika

Elovena-haastattelussa: K-kauppias Kari ja Mika

13.11.2017

K-ryhmän yhteinen ammattitapahtuma K-Team Päivät järjestettiin 4.11.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Pääsimme K-Team Päivillä haastattelemaan myös Vantaan Hämeenkylän ja Espoon Niipperin kauppiasta Kari Sihvosta sekä hänen poikaansa Mika Sihvosta.


Kuinka kauan olet ollut kauppiaana?

Kari: Olen ollut kauppiaana vuodesta 1996 eli reilu 20 vuotta on tullut täyteen.

Mika: Olen osastonhoitajana hevi-osastolla, jonne siirryin pari viikkoa sitten lihajaloste- ja eines-puolelta.

 
Mitä kaikkea kauppiaan työhön kuuluu?

Kari: Tärkeintä kauppiaan työssä on asiakkaista ja henkilökunnasta huolta pitäminen. Kun henkilökunnasta pitää huolta, se välittyy myös asiakkaalle. Kauppiaan työhön kuuluu myös koko operatiivinen toiminta.
 
Jos et olisi kauppias, mitä työtä tekisit?

Kari: En voisi kuvitella muuta työtä. Olen toisen polven kauppias ja olen jo pienestä asti oppinut nämä hommat. Olen aina halunnut tehdä tätä työkseni, ja on ollut hienoa jatkaa isäni jalanjälkiä samassa kaupassa.

   

Kuva 1. Mika Sihvonen (vas.) ja Kari Sihvonen
Kuva 2. Elovena tarjosi K-Team Päivillä hyvää energiaa antavia välipaloja, Välipalajäätelöä ja Välipalarahkaa.

 
Tietävätkö asiakkaat, että kauppiaan tytär Saara Sihvonen esiintyi Elovena-tyttönä mainosfilmissä tai tuleeko se asiakkaitten kanssa puheeksi?

Kari: Uskon että suuri osa asiakkaista tietää ja on nähnyt mainoksen. Mainos ei ole lainkaan perinteinen Elovena-mainos, mutta upea ja erikoinen.

Saara Sihvonen on Elovena tyttöOnko Saara ollut kaupassa töissä?

Saara on ollut kaupassa töissä jo pienestä asti, muun muassa esiintynyt Chiquita-tyttönä ja ollut täyttämässä hyllyjä. Kun Saara lähti mallin hommiin maailmalle, hän ei ole enää aikataulujen puolesta ehtinyt, vaikka onkin muuten edelleen mukana yhtiössä.
 
Miten paljon asiakkailta tulee toivomuksia tuotteista ja pystyykö kauppa ottamaan asiakkaiden pyynnöstä tuotteita valikoimaan?

Mika: Toivomuksia tulee päivittäin ja otamme niitä mielellämme vastaan. Pyrimme lähes aina saamaan tuotetoivomukset kaupan hyllylle. Tulevien myyntien perusteella tuote sitten joko jää hyllyyn tai ei.
 
Vaikuttavatko ruokatrendit siihen, mitä asiakkaat milloinkin ostavat?

Kari: Kyllä vaikuttavat. Ihmiset matkustavat paljon ja näkevät maailmalla erilaisia tuotteita, mikä vaikuttaa myös siihen, mitä asiakkaat ostavat kaupasta.

Mika: Mitä muualla tapahtuu nyt, todennäköisesti rantautuu pian myös Suomeen.

Mikä kauppiaan työssä on parasta?

Kari: Vapaus on kauppiaan työssä parasta, itselleni en voisi kuvitella parempaa ammattia. Yrittäjyydessä on toki aina omat haasteensa, jotta homman saa toiminaan.
 
Mikä on varhaisin muistosi Elovenasta?

Kari: Paras muisto on se, kun veljeni ajoi Elovenan mainosvideolla puimurilla keskellä kaupunkia. Hauska sattuma, että veljeni lisäksi nyt myös Saara on ollut Elovena-mainoksessa. Saara on ollut vannoutunut Elovena-fani ainakin jo viimeiset 15 vuotta.

Mika: Tulee mieleen sama mainosvideo, jossa kummisetäni Juha ajoi Elovena-poikana puimurilla. Tietenkin mieleen tulee myös siskoni Elovena-tyttönä. Myös armeijassa 2013 Elovena-tuotteet tulivat todella tutuksi, Välipalakeksit ja Pikapuurot.

Katso Elovena-klassikkomainos Elonpolku tästä! Muita vanhoja Elovena-mainoksia löydät täältä.