Takaisin

Superaamiaisesta puhtia päivään

Superaamiaisesta puhtia päivään

15.5.2018

Viime aikoina olen loikkinut maasta toiseen kiireiseen tahtiin. Kun palasin Australiasta, tulin Suomen kautta vaihtamaan matkalaukkuni sisällön Euroopan kevääseen sopivammaksi. Päivitetyllä laukulla lensin Barcelonaan kuvauksiin ja sieltä Madridiin tapaamisiin. Käväisin Suomessa sen jälkeen viikonlopun juhlimassa syntymäpäiviäni yhdessä sydänystävieni kanssa. En ollut juhlinut synttäreitäni kahdeksaan vuoteen koti-Suomessa, joten oli kyllä valehtelematta aivan mahtavaa olla Helsingissä.

 

NYC, Saara, Elovena
NYC

Seuraavaksi suuntana olikin New York. Kuvasin muutaman päivän tutulle asiakkaalle, minkä takia duuni tuntui erityisen huikealta jo ennestään tuttujen tiimiläisten kanssa. Sieltä lensin viikon päästä takaisin Helsinkiin Puoli Seitsemän -ohjelmaan vieraaksi. 

Voisinpa siis sanoa, että arkirytmi on ollut erittäin haipakkaa maaliskuusta lähtien. Tästä syystä minulle tärkeä säännöllinen ruokarytmi on ollut kaikkea muuta kuin säännöllinen. Tiedostin kevään olevan tällainen jo jonkin aikaa sitten ja ryhdyin pohtimaan miten selviytyisin tästä epäsäännöllisyydestä. Totesin, että ailahtelevasta aikataulusta huolimatta yksi asia olisi kuitenkin selvää, heräisin joka päivä ja saisin tehdä aamiaiseni itse. Minun siis kannattaisi tuunata puurostani erityisen täyteläinen, jotta jaksaisin odotella lounasta normaalia pidempään. Tässä minulle hyväksi todetut vaihtoehdot superaamiaiseen!

 

Maapähkinävoi-puuro
Maapähkinävoi-puuro

Maapähkinävoi
Wau, mikä löytö! Olin aina ollut vastaan maapähkinävoita. En osaa oikein sanoa miksi. Ehkä sen koostumus tai vahva maku ei vain ole ollut juttuni. Viime joululomalla sain kuitenkin kokea positiivisen yllätyksen ystäväni äidin tekemän puuron äärellä. Hänellä on ollut tapana laittaa maapähkinävoita puuroon ja söinkin tällaisen maapähkinävoilla tuunatun lautasellisen muina miehinä tietämättä tästä salaisesta lisukkeesta. Muistan kuitenkin pohtineeni, että jopa oli aivan fantastisen makuista puuroa. Sen jälkeen olen myös todennut, että jaksan puurolla paljon pidempään maapähkinävoin ansiosta. Plussana myös, että tätä herkkua löytyy mistä tahansa maasta erilaisina versioina. Itse fanitan eniten rapeaksi jätettyä maapähkinävoita mahdollisimman puhtaana ja luomuna. 

Raejuusto
Raejuusto on ollut minulle aina odotetuin lisuke puuroon, kun vietän aikaa Suomessa. Pidän ihan oikeasti raejuuston mausta ja tietysti se tuo hyvän proteiinilisän kauran joukkoon. Nälkä pysyy loitolla ehdottomasti pidempään. Valitettavasti raejuustoa on tosi vaikea saada laktoosittomana ulkomailla, joten se kuuluu minun ”mitä ruokia ikävöin Suomessa” -listalle. 

 

Sydney
Sydney

Tuorepuuro – kiireisten aamujen kingi
Vietin alkuvuoden Australiassa ja rajun helleaallon takia minun oli pakko keksiä lämpimälle aamupuurolle jokin korvaava vaihtoehto, sillä puuron syöminen hiki otsalla ei tuntunut ideaalilta vaihtoehdolta. Päädyin kehittelemään oman tuorepuuroreseptin kuumien aamujen kaveriksi. Tämä sopii myös tosi hyvin (toivottavasti) tuleviin lämpimiin kesäaamuihin Suomessa.

Hujautin Elovenan luomu kauraryynien sekaan kookosmaitoa, chia-siemeniä, manuka-hunajaa, maapähkinävoita, kanelia ja kuivattuja hedelmiä. Sekoitin koko pakan ja laitoin ilmatiiviiseen purkkiin ja yöksi jääkaappiin. Olin tosi tyytyväinen lopputulokseen erityisesti sen takia, ettei siinä ollut lisättyä sokeria ollenkaan. Aamulla saatoin myös hujauttaa passionhedelmää, keltaisia kiivejä, banaania tai marjoja lisukkeiksi. Hikoilun sijasta aamu alkoi freesillä kylmällä puurolla, joka piti nälän loitolla pitkään. Kiireisinä aamuina nappasin tällaisen annoksen mukaan ja söin vasta matkalla kuvauksiin.

Jokaisen elämä on varmasti jossain kohtaa hurjan kiireistä ja tuntuu, ettei aika riitä erityisesti kokkaamiseen tai ateriarytmin ylläpitämiseen. Ennakointi sekä aterioiden ja välipalojen suunnittelu on mielestäni paras selviytymiskeino epäsäännölliseen arkeen ja sillä tavoin olen ainakin itse pystynyt välttämään monta ”hangry”-fiilistä reissussa. Siispä laukut täynnä välipalakeksejä kohti kaunista kesäistä Lontoota.

Iloista kevään loppua!

xxx
Saara


Saaran matkassa -sarjassa seurataan huippumalli Saara Sihvosen elämää maailmalla kauraiset eväät mukanaan.