90-vuotias Elovena avasi Maskuun liikunnallisen Elovena Areenan

Suomen Urheiluliiton ja Elovenan monipuolinen yhteistyö jatkuu entistä voimallisemmin. Maskuun avattiin kaikkien aikojen ensimmäinen Elovena Areena, joka toimii lähiliikuntapaikkana lapsille. Areena on houkutteleva ja moderni, 2010-luvun tyyliin sopiva leikkipaikka.

Lapset ja nuoret harrastavat nykypäivänä runsaasti ohjattua liikuntaa, mutta vapaa-ajan liikunta ja leikit ovat jääneet vähemmälle. Lasten liikunnan ja päivittäisen aktiivisuuden lisääminen ovat tärkeitä sekä Suomen Urheiluliitolle että Elovenalle. Viimeisimpien tutkimusten mukaan suomalaiset lapset ja nuoret liikkuvat aivan liian vähän. Se aiheuttaa jo nyt vakavan uhkan kansanterveydelle ja sitä myötä kansantaloudelle.

SUL ja Elovena haluavat puuttua tähän ongelmaan ja mahdollistaa lapsille sopivan liikuntapaikan ja innostaa lapsia liikkumaan vapaa-ajalla enemmän. 

 

Elovena ja Säihke

Elovena tuo puhtia leiriläisille!

Säihkeen leiripäivät käynnistyvät ravitsevalla aamupalalla, jolla tarjotaan herkullisia Elovena-puuroja. Puurohiutaleet leirille toimittaa Raisio, joka on yksi Säihkeen yhteistyökumppaneista. Lisäksi leirillä voi hankkia uuden Elovena Välipalajäätelön ja muita terveellisiä välipaloja moneen makuun Elovena-kioskista, joka palvelee osana Säihkeen Not So Smoothie -ravintolaa.

Uudenmaan Partiopiiri ja Elovena järjestävät leirillä yhdessä leirillä ravitsemustyöpajoja terveellisestä ravitsemuksesta ja jaksamisesta. Tilaisuudet perustuvat Raision teettämiin tutkimuksiin suomalaisten ateriarytmeistä, ne järjestetään perjantaina 14.7. ja ovat avoinna kaikille kiinnostuneille osallistujille. Yhteistyössä Säihke ja Elovena järjestävät myös luovan kilpailun, joka kannustaa nauttimaan puuroa uusin hauskoin ja herkullisin tavoin. Säihkeen osallistujat pääsevät kilpailemaan ryhmissä jo keväällä ja jokainen omalla nimellään leirillä.

“Lasten ja nuorten hyvinvointi on meille tärkeä asia. Tasainen energiansaanti ja hyvää energiaa sisältävät välipalat auttavat lapsia ja nuoria jaksamaan pitkien koulu- ja harrastuspäivien aikana. Haluamme tuoda leirille konkreettista tietoa välipalasyömisestä ja jaksamisesta, odotammekin mielenkiinnolla millaista keskustelua leiriläisten kanssa saamme aiheesta aikaiseksi”, sanoo Raision Välipalat-yksikön strategia- ja brändijohtaja Mika Kukkurainen.

“Elovena -yhteistyö on hyvä esimerkki Säihkeen yhteistyökumppanuuksista, joissa on haastettu perinteinen ajatus partiotoiminnan tukemisesta. Yhteistyön tavoitteena ovat olleet uudet ja luovat yhteistyömuodot sekä molemminpuolinen lisäarvo. Elovena ja Raisio ovat tärkeä palanen häikäisevää Säihke-kokemusta kesällä 2017. Parhaat yksityiskohdat odottavat vielä paljastamistaan”, kertoo Juho Pyörny, yhteistyökumppaneista vastaava leirinjohtaja.

Elovena on yksi Säihkeen yhteistyökumppaneista.

Elovena Voimapäivä

Koululaisten päivä täyttyy liikunnan riemusta, kun Elovenan ja Suomen urheiluliiton (SUL) Elovena Voimapäivä rantautuu kiertueeltaan koulun pihaan. Toimintapäivien tarkoituksena on kannustaa koululaisia liikkumaan ja kertoa heille terveellisestä ravinnosta.

Toimintapäivänä koululaiset hyppivät, heittävät, juoksevat ja kisailevat leikkimielisesti siitä, kuka on luokan välipalatietäjä. Elovena Voimapäivinä voi kokeilla erilaisia yleisurheilulajeja ohjaajien avustuksella.

Lue lisää Elovena Voimapäivästä »

Elovena-puuroa McDonald'sin aamiaisella

Hyvän aamupalan syöminen on entistä helpompaa, sillä Elovena-puuroa saa nyt myös McDonald's-ravintoloista. Kaurapuuro on trendikäs herkku sen terveellisyyden ja helppouden takia.
Aamiaista tarjoavissa McDonald'seissa on nyt saatavilla Elovena Vadelma ja Omena-Kaneli -puuroja eurolla. Maustetun puuron oheen saa halutessaan maitoa, sokeria tai mansikkahilloa.
– Kaurapuuro on nopea ja terveellinen aamiainen. Yhteistyöllä McDonald'sin kanssa haluamme tarjota kuluttajille nopean tavan syödä puuroa. Vaikka puuro voi nopeimmillaan olla hetkessä valmista kotonakin, nyt puuron saa myös helposti valmiina ja sen voi ostaa vaikka työmatkalle mukaan, Raision strategiasta ja brändeistä vastaava johtaja Mika Kukkurainen kertoo.

Puuro on Suomessa hyvin suosittua. Raision teettämän puurotutkimuksen* mukaan jopa 79 prosentissa suomalaisista kotitalouksista puuroa syödään vähintään kerran kuukaudessa. Aamiaisen lisäksi puuroa syödään pitkin päivää: lounaaksi sekä väli- ja iltapalaksi.

Tutkimuksen mukaan kiire on suurin syy jättää aamiainen syömättä. Samalla suomalaiset toivoivat mukaan otettavia puuroja, jotta pystyisivät aloittamaan päivän terveellisesti myös kiireisinä aamuina. Pikaruokaravintoloiden aamiaistarjontaan puuro tuo terveellisen lisän. McDonald'sissa tarjolla olevat Elovena Vadelma ja Omena-Kaneli -maut valittiin kuluttajien toiveesta.

Kaurapuurossa on runsaasti kuituja, jotka hellivät vatsaa ja tasaavat verensokeria. Lisäksi kauran beetaglukaanikuitu vähentää kolesterolin imeytymistä elimistöön.

– Puuro on osa suomalaista aamiaista. McDonald's tarjoaa tunnettuja kansainvälisiä aamiaistuotteita ja perinteisiä suomalaisen tuttuja makuja. Elovena-puuro oli meille luonnollinen valinta, sillä on se tunnettu puuron asiantuntija, joka takaa puuron korkean laadun, viestintäjohjaja Heli Ryhänen McDonald'silta kertoo.

McDonald'silta kerrotaan, että Elovena-puuron myynti aamiaisella on lähtenyt hyvin käyntiin. Puuro sopiikin hyvin myös pikaravintolan valikoimiin.

 


* Puurojen kulutus, valmistajat ja ominaisuudet, Family Insight Oy, kvalitatiivinen ja kvantitaviinen tutkimus 2015.