Aarresaaren hampurilaiset

Yli 60 min Tulosta
Aarresaaren hampurilaiset

Ainekset:

Voiteluun:

vettä

Pinnalle:

seesaminsiemeniä

Hampurilaispihvit (12 kpl):

2sipulia
1punainen paprika
400 gruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
2 dlElovena Kaurahiutaleita
800 gjauhelihaa
2munaa
1 tlsuolaa

Lisäksi:

salaattia, sipulirenkaita, tomaattiviipaleita, majoneesia ja kurkkusalaattia
VL
Ohje:
  1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen sokeri ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Leivo palat pyöreiksi sämpylöiksi ja taputtele sämpylät vielä pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija 10 cm). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Hampurilaispihvit: 
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Hienonna sipulit ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon kaurahiutaleet, anna turvota hetki.
  3. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Muotoile taikinasta 12 tasakokoista pihviä leivinpaperin päälle pellille. 
  5. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia tai paista pihvit paistinpannulla miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi.

Hampurilaisten kokoaminen:
Laita sämpylät, pihvit sekä muut ainekset tarjolle vadeille omiin ryhmiinsä. Jokainen saa itse koota mieleisensä hampurilaisen.