Ison talon mallasvuoka

Yli 60 min(3 kpl) Tulosta
Ison talon mallasvuoka

Ainekset:

Voiteluun:

1 1/2 dlsiirappia
1 1/2 dlvettä

Pinnalle:

erilaisia siemeniä
MVL
Ohje:
  1. Kuumenna piimä 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Lisää siirappi ja suola. Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin ja lisää nesteeseen. Lisää maltaat ja leseet. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Sekoita tasaiseksi, taikina jää löysähköksi.
  2. Kaada taikina kolmeen voideltuun leipä- tai foliovuokaan (tilavuus noin 1,5 l). Anna leipien kohota hyvin liinan alla lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  3. Voitele leivät siirappivedellä ja koristele siemenillä. Paista uunin alatasolla ensin 40 minuuttia. Peitä foliolla ja jatka paistamista vielä 35 minuuttia.