Kaurainen mallaslimppu

(4 kpl) Tulosta
Kaurainen mallaslimppu

Ainekset:

2 dlElovena Kauraleseitä
3 dlSunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja
2 psSunnuntai Kuivahiivaa
2 dlmämmi- ja leipämaltaita
2 1/2 tlsuolaa
1 llaktoositonta piimää
1 dlsiirappia
15-17 dlSunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja
2 tlkuminan siemeniä
1 tlfenkolin siemeniä
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
KLMVL
Ohje:
  1. Yhdistä kauraleseet, ruisjauhot, maltaat, kuivahiiva ja suola.
  2. Lämmitä piimä 42 asteiseksi. Sekoita piimän joukkoon siirappi ja jauhoseos.
  3. Lisää vähitellen sämpyläjauhot.
  4. Alustamisen loppupuolella lisää kuminan- ja fenkolin siemenet ja Sunnuntai juokseva.
  5. Jaa taikina neljään litran vetoiseen voideltuun vuokaan. Anna kohota liinalla peitettynä noin tunnin ajan.
  6. Pistele ja voitele vedellä.
  7. Paista uunin alatasolla 210 asteessa noin 30 minuuttia.