Lesepatongit

Yli 60 min(4-6 kpl) Tulosta
Lesepatongit

Ainekset:

5 dlvettä
1,5 tlsuolaa
1 rklsiirappia tai sokeria
2 dlElovena Kauraleseitä
1 dlElovena Plus Vehnäleseitä
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
8 dlSunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
1 dlrypsiöljyä

Voiteluun:

vettä

Pinnalle:

LØM
Ohje:
  1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, siirappi ja leseet. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen öljy. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina neljään tai kuuteen osaan. Kauli taikinapalat noin 1 cm:n paksuisiksi, suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Rullaa hieman vinottain patongeiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  4. Leikkaa terävällä veitsellä kevyesti patonkien pintaan viiltoja. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä.
  5. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.