Maidoton mangokakku

Yli 60 min(8:lle) Tulosta
Maidoton mangokakku

Ainekset:

Pohja:

Täyte:

1 prkmangoviipaleita sokeriliemessä (425/250 g)
4liivatelehteä
2 rklsitruunamehua
2 dlmaidotonta vispivalmistetta
2 dlmaidotonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 rklsokeria

Pinnalle:

2 prkmangososetta (lasten välipalasose 135 g/prk)
1 rklsitruunamehua
2liivatelehteä
1-2 rklsokeria

Koristeeksi:

hedelmiä tai marjoja
LØM
Ohje:
  1. Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan pohjan (halkaisija n. 22 cm) kokoinen levy ja aseta se vuoan pohjalle.
  2. Sulata margariini. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita keksimurut, sulatettu margariini ja sokeri keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  3. Valuta mangoviipaleet ja soseuta ne.
  4. Pehmitä liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista ne kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruunamehuun. Anna jäähtyä hieman.
  5. Vaahdota vispivalmiste. Lisää joukkoon vaniljakastike ja jatka vatkaamista hetki. Lisää mangosose, sokeri ja liivateseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
  6. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Kaada seos mangososeen joukkoon. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja anna hyytyä kylmässä n. 1 tunti.
  7. Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoile sellaisenaan tai koristele pinta hedelmillä.