Mehevä puolukkapiirakka

Alle 60 min(20 palaa) Tulosta
Mehevä puolukkapiirakka

Ainekset:

Pohja:

2,5 dlmaitoa
0,5 dlsokeria
0,5 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
6 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
75 gSunnuntai Leivontamargariinia

Päälle:

M
Ohje:
  1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, suola ja kardemumma.
  2. Sekoita kuivahiiva 2 dl:aan jauhoja ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhot ja pehmeä margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
  3. Painele taikina jauhotetun käden avulla leivinpaperin päälle uunipannulle.
  4. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  5. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  6. Survo puolukat ja levitä kohonneen pohjan päälle. Sekoita keskenään sulatettu margariini, sokeri ja kaurahiutaleet. Ripottele seos puolukkasurvoksen päälle.
  7. Paista piirakkaa uunin alatasolla 15-20 minuuttia.
  8. Leikkaa piirakka jäähtyneenä neliöiksi.