Muhkea leseleipä

Yli 60 min(1 kpl) Tulosta
Muhkea leseleipä

Ainekset:

LØM
Ohje:

1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja siirappi. Vispilöi taikinanesteeseen vehnäleseet, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää täysjyvävehnäjauhoja vähitellen, koko ajan vaivaten. Lisää taikinanteon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla, lämpimässä paikassa, noin 30 minuuttia.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pyöreä tai pitkänmallinen leipä. Nosta pellille, leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla, lämpimässä paikassa, noin 30 minuuttia.
3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
4. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.