Pähkinän ystävän raparperikakku

Yli 60 min(16-20 palaa) Tulosta
Pähkinän ystävän raparperikakku

Ainekset:

Pohja:

3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlmantelijauhetta
1 dlElovena Kaurahiutaleita
2 dlsokeria
1/2 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
11/2 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
11/2 dlkermaa
11/2 dlmaitoa

Päällinen:

4 dlraparperipaloja
65 gSunnuntai Leivontamargariinia
1/2-3/4 dlfariinisokeria
1 dlmakauttamatonta maapähkinälevitettä
1 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlElovena Kaurahiutaleita
1/2 dlhasselpähkinärouhetta

Vuokaan:

Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 dlhasselpähkinärouhetta
M
Ohje:
  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele vuoka ja ripottele hasselpähkinärouhe pohjalle ja reunoille.
  2. Kuori ja pilko raparperit.
  3. Sekoita kuivat aineet. Yhdistä kerma, maito ja Sunnuntain Juokseva. Kääntele kuivat aineet nesteeseen.
  4. Kaada taikina kakkuvuokaan.
  5. Ripottele päälle raparperipalat.
  6. Vaahdota margariini ja fariinisokeri. Lisää maapähkinätahna, pähkinärouhe, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot ja sekoita käsin tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
  7. Ripottele murut kakun päälle. 
  8. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvittaessa foliolla.
  9. Kakku jää kosteaksi.