Puurobaarin hunajapaahdetut pähkinät

Alle 30 min Tulosta
Puurobaarin hunajapaahdetut pähkinät

Ainekset:

100 gcashewpähkinöitä
100 gsaksanpähkinöitä
1/2 dlluomuhunajaa
ØM
Ohje:

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Murskaa pähkinöitä hieman esimerkiksi morttelissa tai leikkaamalla niitä isolla veitsellä leikkuulaudalla.

Kaada pähkinät tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda pähkinöitä uunissa noin 5-10 minuuttia kunnes pähkinät ovat saaneet kullanruskean värin ja ovat maultaan hieman paahtuneita.

Uunissa pähkinät kuumenevat, joten varo polttamasta suutasi, jos maistat pähkinöitä paahtamisen aikana. Pähkinät voivat myös palaa kuumassa uunissa helposti, joten tarkkaile paahtumista.

Ota pähkinät uunista, kaada hunaja kuumien pähkinöiden päälle ja mausta kevyesti suolalla. Anna pähkinämassan jäähtyä kunnolla.

Jos pähkinät tarttuvat jäähdyttyään levymäisesti kiinni, niitä voi irrottaa toisistaan sormin tai veitsellä leikkaamalla. Valmiit jäähtyneet pähkinät kannattaa säilyttää ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa ja annostella sieltä puuroannoksen päälle maun mukaan.