Puurobaarin mansikka-raparperihilloke

Yli 60 min(Noin 1 litra) Tulosta
Puurobaarin mansikka-raparperihilloke

Ainekset:

500 graparperia
500 gmansikoita
200 gsokeria
250 ghillosokeria
2-3 dlvettä
75 gtuoretta inkivääriä
1/2-1sitruunaa
1kanelitanko
mausteeksivaniljaa
LØM
Ohje:

Tee näin:

Kuori raparpereista kovin kuori pois. Viipaloi inkivääri kuorineen. Laita puolet viipaloiduista inkivääreistä ja raparperin kuoret kattilaan veden kanssa. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia tai kunnes nesteestä on puolet jäljellä. Keitettäessä inkivääristä ja raparperinkuorista irtoaa väriä ja makua.

Liemen kiehuessa leikkaa puolet kuorituista raparpereista noin sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa loput raparperit vieläkin pienemmiksi kuutioiksi. Poista mansikoista kannat.

Siivilöi keitettyä raparperinkuori-inkiväärilientä kattilaan noin 1-2 desilitraa. Lisää joukkoon isot raparperikuutiot, puolet mansikoista, sitruunan mehu, loput inkivääriviipaleet, kaneltanko, vanilja sekä sokerit.

Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja hajonneet.

Ota hilloke liedeltä. Lisää joukkoon pienet raparperikuutiot ja loput mansikat.

Anna hillokkeen jäähtyä ja purkita steriileihin purkkeihin. 

Hilloke säilyy avaamattomana jääkaapissa puolisen vuotta. Avattu hilloke tulee säilyttää jääkaapissa ja käyttää kuukauden sisällä avaamisesta.

Hilloke antaa hyvää makua puurolle. Hillokkeen seuraksi sopivat myös muun muassa turkkilainen jogurtti sekä rapeat kookoslastut.