Rouheinen pannuleipä

Yli 60 min(uunipellillinen, 20 palaa) Tulosta
Rouheinen pannuleipä

Ainekset:

5 dlvettä
3 dlElovena Kaurahiutale 2 kg
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
1 1/2 tlsuolaa
1 rklsokeria tai siirappia
8 dlSunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
1/2 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Voiteluun:

vettä

Päälle:

LØM
Ohje:
  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää suola, sokeri, huoneenlämpöinen Sunnuntai Juokseva ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele päälle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (noin 35 x 25 cm). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  3. Voitele pinta vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Leikkaa levy taikinapyörällä tai terävällä veitsellä kevyesti painaen neliöksi, ei kuitenkaan pohjaan asti.
  4. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Vinkki: Kasta taikinapyörä jauhoihin, jos se tarttuu taikinaan.