Rouheiset hamppubagelit

Yli 60 min(11 kpl) Tulosta
Rouheiset hamppubagelit

Ainekset:

5 dlSunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
1/2 dlhamppurouhetta
1 dlElovena Kauraleseitä
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
2 rklpellavansiemeniä
1 tlsuolaa
3 dlvettä
1 rklSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 rklhunajaa

Keittämiseen:

2 lvettä
2 rklsokeria

Voiteluun ja koristeluun:

muna
siemeniä
KLØVL
Ohje:
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lämmitä vesi, Sunnuntai Juokseva ja hunaja 42 asteiseksi.
  3. Lisää kuivat aineet nesteen joukkoon ja vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia.
  4. Peitä taikina hyvin ja anna kohota lämpimässä paikassa tunnin ajan.
  5. Kaada taikina leivinalustalle ja jaa se 11 yhtä suureen palaan. Pyöritä pulliksi ja anna kohota vielä 20 minuuttia leivinliinan alla.
  6. Kiehauta isossa kattilassa vesi ja sokeri.
  7. Paina pullan keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeliksi. Pudota enintään kolme rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä 2 - 3 minuuttia. Käännä bagelit ympäri muutaman kerran keittämisen aikana. Nosta bagelit reikäkauhalla ritilän päälle, voitele munalla, paina bagelit siemensekoitukseen ja nosta leivinpaperin päälle.
  8.  Paista bagelit 200 asteisen uunin keskitasolla noin 17 minuuttia.