Runebergin tortut Benecolin tapaan

Alle 60 min(12 kpl) Tulosta
Runebergin tortut Benecolin tapaan

Ainekset:

1 dlElovena Kauraleseitä
1 dlpiimää
1 rklsitruunamehua
1/4 tlkarvasmanteliaromia
125 gBenecol Maistuva -levitettä
1 1/2 dlsokeria
1muna
2 1/4 dlSunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
1 dlmantelirouhetta
1 1/2 tlkardemummaa
1 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa

Vuokien voiteluun:

Kostutusliemi:

4 dlvettä
3-4 rklsokeria
arrakiaromia

Koristeluun:

1/2 dlvadelmahilloa
1/2 dltomusokeria
1 1/2 tlvettä tai
sitruunamehua
VL
Ohje:
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele muffinipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Benecol Maistuvalla.
  2. Sekoita kauraleseiden joukkoon piimä, sitruunamehu ja karvasmanteliaromi. Anna seoksen turvota hetki.
  3. Vaahdota keskenään margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne sekä lese-piimäseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskitasossa 18-20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
  5. Valmista kostutusliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja arrakiaromi. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut veteen. Anna jäähtyä.
  6. Laita jäähtyneiden torttujen keskelle pieni lusikallinen vadelmahilloa. Sekoita tomusokerista ja vedestä seos, pane se muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutusta renkaaksi hillon ympärille.

VINKKI: Voit jättää tortut myös kostuttamatta!